Hostelworld.com

Hostelworld – Tietosuojailmoitus

Mikä ilmoituksen tarkoitus on?

Hostelworld on käsitellyt hostel-verkkovarauksia vuodesta 1999 lähtien, ja vaikka hostel-matkailussa on tapahtunut vuosien varrella runsaasti muutoksia, sitoumuksemme yksityisyytesi suojaamiseen ei ole muuttunut. Tässä ilmoituksessa esitetään yksityiskohtaisesti sinusta keräämämme tiedot, niiden käsittelytapa, se, kenelle tiedot luovutetaan, sekä tietosuojalakiin perustuvat oikeutesi suhteessa sinua koskevien tietojen käsittelyyn.

Tämä tietosuojailmoitus kattaa henkilötiedot, jotka on kerätty kaikkien verkkosivujemme (kuten Hostelworld, Hostelbookers ja Hostels.com), mobiilisivustojemme ja sovellustemme sekä sellaisten varauskoneiden kautta, jotka on integroitu kolmansien tahojen verkkosivuille. Vaikka on muistettava, että käytettäessä varauskonetta kolmannen tahon verkkosivuilla, tämä tietosuojailmoitus koskee ainoastaan tietoja, jotka kerätään varauskonetta käyttäessäsi, mutta ei kolmansien tahojen verkkosivujen operaattoreiden keräämiä tai hallussapitämiä tietoja.

Kuka valvoo henkilötietojesi käyttöä?

Kun tässä tietosuojailmoituksessa mainitaan ”meidät”, ”meidän” tai ”Hostelworld”, viitataan Hostelworld.com Limited -yhtiöön. Kyseessä on irlantilainen yritys, jonka käytössä on varausalusta, jolla voit tehdä varauksia ja joka vastaa henkilötietojesi käsittelystä. Lisätietoja meistä ja tietosuojapäällikkömme yhteystiedot ovat saatavilla napsauttamalla tästä.

Hostelworld.com Limited -yhtiön yritystunnus on 337103 ja sen virallinen osoite on 1 Central Park, Leopardstown, Dublin 18. Voit ottaa meihin yhteyttä tämän ilmoituksen lopussa olevassa osoitteessa. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojapäällikköön lähettämällä sähköpostia osoitteeseen DataProtectionOfficer@hostelworld.com tai soittamalla numeroon +353 1 498 0700.

Mitä henkilötietoja kerätään?

Pyydämme sinulta varauksen käsittelyä varten joitakin tietoja, kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, maksutietojasi ja varaustietojasi. Keräämme myös eräitä tietoja laitteelta, jolla verkkosivujamme käytetään, kuten IP-osoitteesi, käyttämäsi selaimen sekä käyttämäsi laitetyypin. Itse keräämiemme tietojen lisäksi saamme joskus tietoja, joita kolmannet tahot keräävät puolestamme, esimerkiksi tapauksissa, joissa Hostelworld-mainos esitetään kolmannen tahon sivustolla. Saat lisätietoja keräämistämme tiedoista napsauttamalla tästä.

Meille ilmoittamasi tiedot: 
Useimmat sinusta keräämämme henkilötiedot ovat tietoja, jotka ilmoitat meille itse. Ne saattavat sisältää seuraavaa:

  • Tili - Jos luot sivustollamme tilin, tallennamme käyttäjätunnustasi ja salasanaasi koskevat tiedot, asetusvalintasi (esim. Kieli, valuutta ja matkaetäisyyden yksiköt), aiemmat matkasi ja mahdollisesti luomasi toivelistat.
  • Varauksen tiedot - Kun teet varauksen, pyydämme sinulta tietoja, joita tarvitsemme varauksen käsittelyyn. Niihin sisältyvät nimesi, sähköpostiosoitteesi, kansallisuutesi, sukupuolesi, matkapuhelinnumerosi (jos haluat vastaanottaa ilmaisen vahvistuksen tekstiviestillä) ja maksutietosi.
  • Kysymykset ja valitukset - Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme esittääksesi kysymyksen tai tehdäksesi valituksen, tallennamme kysymyksen tai valituksen tiedot ja sen, miten ne käsitellään järjestelmissämme. Saatamme myös pyytää majoituksen tarjoajalta tietoja kysymyksestä tai valituksesta, ja tallennamme nekin järjestelmiimme.
  • Arvostelut - Jos arvostelet oleskeluasi kiinteistössä, se yhdistetään Hostelworld-tiliisi, mikä tarkoittaa, että arvostelusi käsitellään henkilötietosi sisältävänä palautteena.
  • Blogikommentit -Mikäli kommentoit blogiamme, julkaisemme blogia koskevan kommentin yhdessä nimesi kanssa. Voimme käsitellä henkilötietojasi blogijulkaisujen yhteydessä perusteltuja etujasi ajatellen asettamalla kommentointiominaisuuden saataville blogijulkaisujemme yhteyteen.
  • Sähköpostimarkkinointi - Kun keräämme sähköpostiosoitteesi, tallennamme tuotteitamme ja palveluitamme sekä kolmansien tahojen tuotteita ja palveluita koskevien markkinointisähköpostiemme vastaanottamista koskevat mieltymyksesi.
  • Kilpailut - Jos osallistut kilpailuun, keräämme sinulta tietoja kilpailuun osallistumista varten (esim. nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kilpailuun osallistumista koskevat tiedot).
  • Paikannustiedot - Jos paikannuspalvelut otetaan käyttöön sovelluksessa, jos suoritetaan haku nykyistä sijaintia käyttäen tai jos tarkastellaan kartan kulkuohjeita hosteliin sijaintipaikastasi lähtien, sijaintisi tallennetaan. Käytämme myös IP-osoitettasi määrittämään, missä maassa olet varausta tehdessäsi.
  • Kyselyt - Jos osallistut kyselyyn, tallennamme kyselyssä antamasi vastaukset. Joissakin tapauksissa vastauksesi muutetaan nimettömiksi, mutta mikäli näin ei tehdä, ilmoitamme sinulle asiasta.

Automaattisesti keräämämme henkilötiedot: 
Kun käytät verkkosivujamme, mobiilisovelluksia tai varauskoneita, käytämme erilaisia teknologioita käyttämääsi laitetta koskevien tietojen ja alustoillamme harjoittamasi vuorovaikutuksen automaattiseen sieppaamiseen. Nämä tiedot sisältävät seuraavaa:

  • Laitteen tiedot - Keräämme automaattisesti tietoja käyttämästäsi laitteesta, muun muassa sen IP-osoitteen, sen laitetunnuksen, käyttämäsi selaimen sekä laitteessasi käytettävän käyttöjärjestelmän tiedot.
  • Vuorovaikutuksesi verkkosivujemme kanssa - Tallennamme tiedot siitä, miten käytät verkkosivujamme ja mobiilisovelluksiamme, kuten vierailusi päivämäärän ja ajan, sivut, joilla vierailet, mihin napsautat sivulla, sekä tiedot mahdollisista kaatumisista tai järjestelmävirheistä, joita saattaa ilmetä.
  • Miten päädyit sivustollemme - Tallennamme mahdollisuuksien mukaan, miten päädyit sivustollemme (esim. hakukoneen kautta tai napsauttamalla mainostamme).

Muista lähteistä saamamme henkilötiedot: 
Vaikka keräämme tietoja pääasiassa suoraan sinulta, joissakin olosuhteissa keräämme tietoja kolmansista tietolähteistä. Näitä olosuhteita ovat seuraavat:

  • Tytäryhtiöt - Käytössämme on tytäryhtiöohjelma, jonka puitteissa kolmannet tahot mainostavat verkkosivujamme puolestamme. Jos napsautat jotakin näistä mainoksista, sinut ohjataan verkkosivuillemme käyttäen teknologiaa, jonka avulla saat tietää, mikä tytäryhtiö toimi välittäjänä. Sen jälkeen seuraamme sinua, jos teet varauksen, ja siinä tapauksessa varauksesta maksetaan palkkio tytäryhtiölle, joka toimi varauksen välittäjänä. Emme kuitenkaan välitä tytäryhtiölle sinua koskevia henkilötietoja.
  • Kiinteistö - Mikäli kiinteistössä oleskeluusi liittyy ongelmia, kiinteistöstä saatetaan ottaa meihin yhteyttä ongelmaa koskevien tietojen antamiseksi.
  • Mainokset - Kun teemme yhteistyötä kolmansien tahojen kanssa mainosten esittämiseksi, saatamme käyttää evästeiden tai pikselitunnusten kaltaisia teknologioita tallentamaan tiedot vuorovaikutuksestasi näiden mainosten kanssa. Nämä tiedot lähetetään meille joissakin tapauksissa sellaisten evästeiden ja pikselitunnusten välityksellä, jotka nämä kolmannet tahot asentavat puolestamme.

Miten henkilötietojani käytetään?

Kuten todennäköisesti oletat, pääasiallinen syy, miksi käytämme henkilötietojasi, on varaustesi käsittely ja näiden varausten yhteydessä mahdollisesti syntyvien kysymysten tai ongelmien ratkaiseminen. Lisäksi käytämme henkilötietojasi moniin muihin tarkoituksiin, kuten mainosten ja markkinointisähköpostiemme räätälöintiin sinulle sopiviksi, verkkosivujemme ja sovellustemme käytön valvontaan, jotta niitä voidaan parantaa, sekä sellaisten lisäpalveluiden tarjontaan, jotka asetamme saataville verkkosivuillamme ja sovelluksissa. Lisätietoja siitä, miksi käytämme henkilötietojasi saadaan, napsauttamalla tästä ja tietoja tähän liittyvästä evästeiden käytöstä saadaan napsauttamalla tästä.

  • Varaukset - Käytämme henkilötietojasi käsittelemään kiinteistöihin tekemiäsi varauksia ja sallimaan varausten hallinnan alustojemme välityksellä. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi tässä tarkoituksessa, se perustuu joko sopimusvelvoitteeseemme tai perusteltuihin varauspalvelun tarjontaa koskeviin etuihisi.
  • Kysymykset ja valitukset - Kun lähetät meille varausta koskevan kysymyksen tai jos teet kiinteistöä koskevan valituksen, käsittelemme henkilötietojasi vastataksemme kyselyyn tai käsitelläksemme valituksesi. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi kyselyn tai valituksen yhteydessä, se perustuu asiakaskysymysten ja -valitusten käsittelyä koskevaan perusteltuun etuusi. Jos tarjoat vapaaehtoisesti terveyttäsi koskevia tietoja, käsittelemme kyseiset henkilötiedot suostumuksesi perusteella kysymykseesi vastaamista tai valituksesi käsittelyä varten.
  • Arvostelut - Kun arvostelet kiinteistön, julkaisemme arvostelun verkkosivuillamme kiinteistöä koskevalla sivulla ja joillakin kumppaneidemme sivustoilla. Esitämme arvostelusi tekstin sekä sukupuoltasi, ikäryhmääsi, kotimaatasi sekä aiempien arvostelujesi määrää koskevat tiedot. Jos et ole päättänyt pysyä nimettömänä, näytämme arvostelusi vieressä myös käyttäjätunnuksesi. Käsittelemme henkilötietojasi arvostelujen julkaisua varten perusteltujen etujesi perusteella, jotta arvostelujärjestelmä voidaan asettaa käyttäjiemme saataville.
  • Palveluidemme tarjoaminen ja parantaminen - Mikäli tietojenkeruumme liittyy harjoittamaasi palveluiden käyttöön, kuten laitteita koskevat tiedot ja tiedot siitä, miten olet vuorovaikutuksessa palveluidemme kanssa, käytämme kyseisiä tietoja toimittaakseemme palvelumme ja mukauttaaksemme kokemuksesi (esim. jos kytket päälle matkapuhelimesi paikannuspalvelut, käytämme sitä osana hakutoimintoa). Lisäksi käytämme tietoja testataksemme uusia ominaisuuksia, joiden käyttöönottoa harkitsemme, analysoidaksemme verkkosivujemme käyttöä sekä arvioidaksemme ja parantaaksemme palveluitamme. Jos löydämme ongelman verkkosivuiltamme tai sovelluksistamme, käytämme tietojasi korjataksemme löytämämme virheet. Saatamme myös käsitellä henkilötietojasi osana kehitystyötämme, kun otamme kopion tietokannastamme ja testaamme koodiamme siinä ennen sen käyttöönottoa tietokannan live-versiossa. Käytämme näitä tietoja mahdollisuuksien mukaan nimettömästi, mutta joissakin tapauksissa tämä ei ehkä ole mahdollista. Kaikki henkilötietojesi käsittely perustuu kohtuullisiin etuihisi, jotka liittyvät palveluidemme käyttöön, parantamiseen ja turvaamiseen. Katso myös harjoittamaamme testausta koskeva erillinen ilmoituksemme .
  • Analyysi/raportointi - Käytämme tietoja varausten yhteydessä luodaksemme sisäisiä raportteja siitä, miten liiketoimintaamme harjoitetaan, muun muassa määrittääksemme, miten mainontaan tekemämme sijoitukset vaikuttavat tehtyjen varausten määrään. Lisäksi käytämme näitä tietoja muihin kaupallisiin analysointitarkoituksiin ja pyrkiäksemme ennustamaan tulevia trendejä, jotka saattavat vaikuttaa liiketoimintaamme. Tällaista käsittelyä harjoitetaan kokoomaperusteella, jotta sinua ei tunnisteta luoduista raporteista tai analyyseista.
  • Mainonta - Haluamme aina varmistaa, että kun näet Hostelworld-mainoksen, se on sinulle ja kiinnostuksen kohteisiisi sopiva riippumatta siitä, näkyykö mainos verkkosivuillamme, markkinointisähköposteissamme vai kolmannen tahon verkkosivuilla. Saatamme myös käyttää samoja tietoja näyttääksemme sinulle tarkoin valikoituja kolmansien tahojen tuotteita ja palveluita koskevia mainoksia. Käytämme tietoja monin eri tavoin joko itse tai kolmansien markkinoijatahojen välityksellä:
    • Mainosten muokkaaminen sinulle sopiviksi - Kun käytät verkkosivujamme ja sovelluksiamme, käytämme tekemiäsi hakuja ja tarkastelemiasi kiinteistöjä räätälöidäksemme mainoksemme etujesi mukaan. Jos olet esimerkiksi hakenut hosteleita Pariisista, saatamme käyttää näitä tietoja näyttääksemme sinulle verkkosivuillamme ja kolmansien tahojen verkkosivuilla mainoksia pariisilaisista hosteleista, joista saatat olla kiinnostunut. Saatamme myös käyttää näitä tietoja räätälöidäksemme sähköpostitse lähettämässämme uutiskirjeessä näkyviä mainoksia. Saatamme myös käyttää tietoja aiemmista tapahtumistasi verkkosivuilla mainostemme räätälöintiin. Jos esimerkiksi huomaamme, että et ole tehnyt pitkään aikaan varauksia, saatamme lähettää tilillesi krediittiä kannustimeksi uuden varauksen tekemiseen. Käsittelemme henkilötietojasi räätälöidessämme mainoksia perusteltujen etujesi pohjalta varmistaaksemme, että mainontamme on tehokasta.
    • Segmentointi - Ajattelemme mainoskampanjoitamme kehittäessämme tiettyjä ihmisryhmiä, joiden haluamme näkevän mainoksen. Ryhmään saattaa kuulua ihmisiä tietystä ikäryhmästä, äskettäin varauksen tehneitä henkilöitä, ihmisiä tietystä maantieteellisestä sijainnista tai tietyn kielen puhujia. Käytämme hallussamme olevia tietoja luodaksemme ihmisryhmiä, joille sitten näytämme mainoksen tai joille pyydämme kolmansien mainostajakumppaneidemme näyttämään mainosta. Käsittelemme henkilötietojasi näiden ihmisryhmien luomisen yhteydessä perusteltujen etujesi pohjalta varmistaen, että mainontamme tai kolmansien tahojen harjoittama mainonta on tehokasta.
    • Yleisön yhteensopivuus - Jotkin Facebookin ja Twitterin kaltaiset mainontakumppanimme tarjoavat ominaisuuden, jonka avulla voimme tunnistaa, onko meillä yhteisiä asiakkaita tai käyttäjiä. Sen sijaan, että jakaisimme henkilötietoja mainontakumppaneidemme kanssa saadaksemme tietää, onko meillä yhteisiä asiakkaita tai käyttäjiä, jaamme hallussamme olevia tietoja koskevat "hajautustiedot" (kuten sähköpostiosoitteen). Hajautustiedot luodaan tietokoneohjelmalla, jolla tiedot muunnetaan sarjaksi numeroita ja kirjaimia mutta joka toimii vain yhteen suuntaan. Tämä tarkoittaa, että hajautustietoja ei voida käyttää taustalla olevien tietojen selvittämiseen, mutta jos ajetaan samoja tietoja koskevat hajautustiedot, saadaan aina samat tulokset. Mainontakumppanimme vertaavat hajatustietojaan meidän lähettämiimme hajautustietoihin, ja jos havaitaan yhteensopivuus, sinut lisätään mukautetun yleisömme joukkoon. Sen jälkeen mainontakumppani poistaa hajautustiedot. Käytämme yleisön yhteensopivuuden tarkistusta, jotta voimme näyttää sinulle paremmin sopivia mainoksia tai varmistaaksemme, että emme näytä sinulle sopimattomia mainoksia. Käsittelemme henkilötietojasi yleisön yhteensopivuuden suhteen perusteltujen etujesi pohjalta varmistaen, että mainontamme tai kolmansien tahojen harjoittama mainonta on tehokasta.
  • Sähköposti- ja sovellusilmoitukset - Mikäli olemme keränneet sähköpostiosoitteesi palveluntarjonnan yhteydessä ja jos et ole päättänyt olla ottamatta vastaan sähköpostimarkkinointia, saatamme lähettää sinulle sähköposteja, joiden uskomme olevan sinulle hyödyksi. Tämä saattaa sisältää säännöllisen sähköisen uutiskirjeemme, erityistarjouksia, matkavinkkejä, asiakaskyselyitä ja tietoja tarjoamistamme tuotteista ja palveluista. Jos olet antanut suostumuksesi, lähetämme sinulle valikoitujen kolmansien tahojen tarjouksia. Näihin sähköposteihin saattaa sisältyä mainontaa, jota on räätälöity sinua koskevien muiden tietojemme avulla, kuten on mainittu yllä Mainonta-osiossa. Mikäli laitteesi asetuksissa sallitaan sovellusilmoitusten lähettäminen, saatamme myös lähettää sinulle samanlaista tietoa sisältäviä sovellusilmoituksia. Voit milloin tahansa päättää olla ottamatta vastaan sähköpostiviestejä napsauttamalla sähköpostiviesteissä olevaa linkkiä, ja sovellusilmoitukset voidaan poistaa käytöstä muuttamalla ilmoitusasetuksia sovelluksessasi. Kun lähetämme sinulle sähköposti- tai sovellusilmoituksen, tämä saattaa joissakin tapauksissa perustua suostumukseesi, mutta kaikissa muissa kyseisiin sähköposti- tai sovellusilmoituksiin liittyvissä henkilötietojesi käsittelytarkoituksissa perusteena ovat perustellut etusi varmistettaessa, että mainontamme on tehokasta.
  • Tytäryhtiöohjelma - Tytäryhtiöohjelmamme puitteissa kolmannet tahot mainostavat puolestamme verkkosivuillamme. Jos napsautat jotakin näistä mainoksista, sinut ohjataan verkkosivuillemme käyttäen teknologiaa, jonka avulla saat tietää, mikä tytäryhtiö toimi välittäjänä. Sen jälkeen seuraamme sinua, jos teet varauksen, ja siinä tapauksessa varauksesta maksetaan palkkio tytäryhtiölle, joka toimi varauksen välittäjänä. Emme kuitenkaan luovuta tytäryhtiölle mitään sinua koskevia henkilötietoja. Käsittelemme henkilötietojasi tytäryhtiöohjelmamme yhteydessä perusteltujen etujesi pohjalta käyttäen tehokasta palkkiopohjaista tytäryhtiöiden mainontaohjelmaa.
  • Kilpailut - Järjestämme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavillamme usein kilpailuja. Kun järjestämme kilpailun, saatamme myös käyttää tilaisuutta hyväksemme esittääksemme sinulle joitakin markkinatutkimuskysymyksiä, jotta voimme ymmärtää paremmin liiketoimintaasi ja tarpeitasi. Näin ollen käsittelemme henkilötietojasi kilpailun järjestämistä varten sekä markkinatutkimustarkoituksiin. Käsittelemme henkilötietojasi kilpailujen järjestämisen yhteydessä perusteltujen etujesi pohjalta kilpailun järjestämisessä ja markkinatutkimusten suorittamisessa. Huomaa, että kilpailuihin saatetaan soveltaa omia tietosuojailmoituksiaan sekä erillisiä sääntöjä ja ehtoja.
  • Kyselyt - Teetämme joskus markkinatutkimuskyselyitä ymmärtääksemme paremmin asiakkaita ja mahdollisia tulevia asiakkaitamme. Ne saattavat olla yleisiä tutkimuksia markkinoiden ymmärtämiseksi tai koskea tarkemmin sinua. Haluamme ehkä esimerkiksi ymmärtää, suhtaudutko yleensä myönteisesti Hostelworldiin tai onko sinulla huolenaiheita. Sen jälkeen saatamme lähettää sinulle räätälöityjä ilmoituksia kyselyvastaustesi perusteella. Siinä tapauksessa ilmoitamme asiasta sinulle kyselyn täyttämisen yhteydessä. Käsittelemme henkilötietojasi kyselyiden yhteydessä perusteltuja etujasi ajatellen markkinointitutkimuksen suorittamiseksi ja brändiemme edistämiseksi.

Tiedot, jotka sinun on ilmoitettava

Sinun ei tarvitse ilmoittaa meille henkilötietojasi. Jos kuitenkin haluat tehdä varauksen, sinun on ilmoitettava meille tiedot, jotka on merkitty kassasivulla pakollisiksi. Jos et ilmoita meille näitä tietoja, emme voi käsitellä varaustasi. Sinun on vastaavasti ehkä ilmoitettava joitakin tietoja, jos haluat osallistua kilpailuun, kommentoida blogiamme tai osallistua kyselyyn tai jos otat yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme kysymyksen esittämiseksi tai valituksen tekemiseksi. Ilmoitamme sinulle, mikäli tällaisia tietoja tarvitaan.

Kenen kanssa jaamme henkilötietosi?

Jotta voimme käsitellä varauksesi, meidän on lähetettävä tietosi varaamaasi kiinteistöön. Tähän sisältyy luotto- tai pankkikorttisi tietojen (CVV-koodia lukuun ottamatta, sillä emme tallenna sitä) asettaminen kiinteistön saataville, jotta se voi periä tarvittaessa maksun (esim. maksut, jotka peritään, mikäli et saavu paikalle, etkä ole peruuttanut varausta kiinteistön peruutuskäytännön mukaisesti). Jos ostat lisäpalvelun, meidän on ehkä jaettava henkilötietosi kolmannen palveluntarjoajatahon kanssa, jotta se voi tarjota sinulle kyseistä palvelua.

Osana verkkomainontaohjelmiamme saatamme jakaa henkilötietojasi sellaisten kolmansien tahojen kanssa, jotka yhdistävät ne sinua koskeviin tietoihinsa räätälöidäkseen mainoksia, jotka näytetään kolmansien tahojen verkkosivuilla (ne saattavat olla omia mainoksiamme tai mainoksia, joita esitämme kolmansien tahojen puolesta). Mikäli nämä tiedot jaetaan, sinua ei voida tunnistaa tiedoista suoraan, sillä käyttämissämme teknologioissa käytetään muita kuin henkilökohtaisesti tunnistettavia koodeja ja tunnisteita.

Lisäksi teemme yhteistyötä useiden sellaisten palveluntarjoajien kanssa, jotka auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Joillakin näistä palveluntarjoajista on oikeus käyttää tietojamme (palveluksessamme on esim. erilaisia ohjelmistopalveluntarjoajia, jotka isännöivät tietojamme osana palveluitaan). Mikäli annamme tietosi kolmannen tahon käsiteltäviksi, varmistamme, että nämä tahot kunnioittavat oikeuttasi yksityisyyteen ja että ne käsittelevät tietoja tietosuojalakien mukaisesti.

Joissakin erittäin harvoissa tapauksissa asiakkaamme saattaa joutua vaikeuksiin matkustaessaan, vaikka toivommekin, että näin ei koskaan käy. Mikäli uskomme, että terveytesi tai hyvinvointisi on vaarassa, saatamme jakaa henkilötietosi kolmansien tahojen kanssa, jotta saat apua (meitä saatetaan esim. pyytää auttamaan kadonneen henkilön paikantamisessa). Saatamme myös saada lainvalvontaviranomaisilta pyyntöjä päästä käyttämään hallussamme olevia henkilötietoja. Tällaisissa tilanteissa jaamme henkilötietosi lainvalvontaviranomaisten kanssa ainoastaan tietosuojalain mukaisesti.

Saat lisätietoja kolmansista tahoista, joiden kanssa jaamme henkilötietosi napsauttamalla tästä.

  • Kiinteistöt - Jaamme kiinteistöjen kanssa seuraavat tiedot varauksestasi: nimesi, sukupuolesi, kansallisuutesi, sähköpostiosoitteesi, varaustiedot ja luotto- tai pankkikorttisi tiedot (CVV-koodia lukuun ottamatta, sillä emme tallenna sitä). Lisäksi jaamme kiinteistöstä antamasi mahdollisen palautteen tiedot, jotta kiinteistöissä voidaan käsitellä mahdollisia valituksia tai varmistaa, että niiden työ tehdään jatkossakin hyvin. Jos otat meihin yhteyttä kiinteistöön liittyvän kysymyksen esittämiseksi tai valituksen tekemiseksi, saatamme myös jakaa tiedustelun tai valituksen tiedot kiinteistön kanssa, jotta ne voidaan käsitellä.
  • Konsernin yritykset - Konsernissamme on useita yrityksiä, jotka auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Tähän sisältyy Isossa-Britanniassa toimiva tytäryhtiö, joka tarjoaa apua markkinointialoitteissamme, Portugalissa toimiva tytäryhtiö, joka tarjoaa kehityspalveluita sekä Etelä-Koreassa toimiva tytäryhtiö, joka auttaa tarjoamaan palveluitamme asiakkaillemme Aasiassa. Meillä on myös Kiinassa ja Australiassa toimistot, jotka auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme näillä markkinoilla. Näillä tytäryhtiöillä ja toimistoilla saattaa olla pääsy käyttämään henkilötietojasi, kun ne tarjoavat meille konsernin sisäisiä palveluita, mutta ne vain käsittelevät niitä ohjeidemme mukaan asianmukaisia turvatoimia käyttäen.
  • Palveluntarjoajat - Kuten osaat varmaan arvata, maailman suurimman hostel-verkkovarausalustan isännöinti vaatii runsaasti taustalla tehtävää työtä. Käytämme useita erikoistuneita palveluntarjoajia avustamaan meitä liiketoimintamme harjoittamisessa ja tarjoamaan meille erikoistuneita palveluita. Kaikki nämä palveluntarjoajat eivät pääse käyttämään henkilötietojasi, mutta mikäli niillä on tietojen käyttöoikeus, varmistamme, että ne on valittu huolellisesti yrityksessämme, jotta ne kunnioittavat varmasti yksityisyyttä koskevia oikeuksiasi. Kulloinkin kumppaneinamme toimivia palveluntarjoajaluokkia ovat muun muassa seuraavat:
    • Isännöintipalveluiden tarjoajat - Käytämme toiminnassamme erilaisia pilvipalveluiden tarjoajia, jotka auttavat meitä isännöimään ja hallinnoimaan tietojamme. Tämä tarkoittaa, että kolmas taho isännöi tietoja etänä ja me käytämme niitä Hostelworldissa sen sijaan, että säilyttäisimme niitä järjestelmissämme.
    • Maksujen käsittelijät - Käytämme kolmansia maksunkäsittelijätahoja apunamme maksujen saamiseksi verkkosivuiltamme .
    • Asiakassuhteen hallinta - Kolmas palveluntarjoajataho isännöi puolestamme asiakassuhteiden hallintajärjestelmäämme, jonka avulla olemme käsitelleet kysymyksesi ja valituksesi ja jota asiakaspalvelutiimimme käyttää kaikkien sellaisten yhteystietojen tallentamiseen, jotka ovat käytössäsi kauttamme.
    • Teknologiapalveluiden tarjoajat - Tähän sisältyvät palveluntarjoajat, joiden tarjoamat palvelut auttavat meitä suojaamaan verkkomme, järjestelmämme ja sähköpostimme. Tähän sisältyvät myös palveluntarjoajat, joiden avulla voimme hoitaa erityisiä tehtäviä, kuten kyselyitä tai markkinatutkimuksia mainontaohjelmamme toimeenpanoa varten.
    • Konsultit - Palkkaamme toisinaan konsultteja avuksemme uuden teknologian tai palveluiden käyttöönottoa varten tai tarjoamaan meille oivalluksia siitä, miten harjoitamme liiketoimintaamme ja miten voisimme parantaa sitä. Toisinaan tämä edellyttää järjestelmiemme käyttöoikeuden myöntämistä kyseisille kolmansille tahoille. Se tarkoittaa, että niillä saattaa olla oikeus käyttää kohdetta, jossa henkilötietojasi säilytetään. Varmistamme aina, että tällainen käyttö rajoittuu siihen, mikä on ehdottoman tarpeellista ja että siihen sovelletaan asianmukaisia turvatoimenpiteitä.
    • Tarkastajat - Meillä on sisäinen ja ulkoinen tarkastustoiminto, josta vastaavat kolmannet tahot. Tarkastajat auttavat meitä varmistamaan, että noudatamme lakisääteisiä velvoitteitamme muun muassa henkilötietojen käsittelyn suhteen. Joissakin olosuhteissa tämä saattaa tarkoittaa, että he pääsevät käyttämään henkilötietojen käsittelyjärjestelmiimme tai että heidän on ehkä tarkistettava, miten tietyt henkilötiedot on käsitelty.
  • Kolmannet mainostajatahot - Kun hankimme mainontapalveluita kolmansien tahojen verkkosivuilta, saatamme jakaa niiden kanssa tietoja siitä, miten käytät palveluitamme, ja ne yhdistelevät tietoja sinua koskeviin tietoihinsa pannakseen täytäntöön tietyn mainontakampanjan. Kolmansien mainostajatahojen kanssa jaettavat tiedot koskevat sitä, miten käytät verkkosivujamme ja sovelluksiamme, kuten sivuja, joilla olet vieraillut, tekemiäsi hakuja ja sitä, oletko tehnyt varauksia. Käytämme erikoistuneita palveluntarjojia apunamme hankkiessamme mainontaa ja siirtäessämme kolmansille mainostajatahoille tietoja siitä, miten käytät palveluitamme, sillä nämä kolmannet mainostajatahot tarvitsevat näitä tietoja voidakseen esittää sinulle asianmukaisia mainoksia.
  • Lisäpalvelut - Teemme toisinaan yhteistyötä kumppaneidemme kanssa, jotta pääset käyttämään matkavakuutuksen kaltaisia palveluita, joiden uskomme olevan sinulle hyödyksi. Jos käytät jotain näistä palveluista hyödyksesi, meidän on ehkä ilmoitettava tietosi kolmannelle taholle, jotta ne voivat tarjota sinulle palveluaan. Saatamme myös jakaa muita kuin henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja kolmannen tahon kanssa, jotta se voi havaita, että otit siihen yhteyttä meidän suosituksestamme.

EU:n ulkopuolelle tehtävät siirrot

Joissakin tilanteissa siirrämme henkilötietojasi Euroopan unionin ulkopuolelle maahan, jonka Euroopan komissio ei katso tarjoavan henkilötiedoille samantasoista suojaa kuin Euroopan unionin jäsenvaltiot. Yleisin tällainen tilanne on se, että henkilötietosi siirretään majoituspalvelun tarjoajalle varauksesi tekemiseksi. Saatamme myös siirtää henkilötietosi Euroopan unionin ulkopuolelle liiketoimintamme yhteydessä esimerkiksi silloin, kun teemme yhteistyötä muulla lainkäyttöalueella toimivan palveluntarjoajan kanssa. Jos siirrämme henkilötietosi Euroopan unionin ulkopuolelle, voit olla varma, että varmistamme, että henkilötietojesi suojaamiseen käytetään asianmukaisia toimenpiteitä ja että tietosuojalaissa asetettuja velvoitteita noudatetaan. Lisätietoja saat napsauttamalla tästä .

Jos siirrämme henkilötietojasi Euroopan unionin ulkopuolelle ja jos tietosuojalaki sitä edellyttää, solmimme joko Euroopan komission hyväksymässä muodossa olevia sopimuksia tietoja vastaanottavan yhteisön kanssa tai varmistamme, että yritys, jolle henkilötietosi siirretään, on vahvistanut noudattavansa hyväksyttyä siirtomekanismia, kuten EU:n ja Yhdysvaltain välisiä Privacy Shield -puitteita. Jos haluat lisätietoja toimista, joihin olemme ryhtyneet henkilötietojesi siirtämisen suhteen, tai kopioita sopimuksista, joita olemme tehneet siirtojen suhteen, ota meihin yhteyttä tämän ilmoituksen alaosassa olevassa osoitteessa.

Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi tietojen säilytyskäytäntömme mukaisesti. Tietojen säilytyskäytäntö perustuu periaatteeseen, jonka mukaan henkilötietojasi säilytetään tarvittavan ajan siihen tarkoitukseen, johon ne on kerätty, ja kaikkien lain mahdollisesti asettamien vaatimusten mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että henkilötietojesi säilytysaika vaihtelee henkilötietojesi tyypin mukaan. Lisätietoja kriteereistä, joita sovellamme säilytysjaksojen määrittämiseen saa napsauttamalla tästä.

  • Tapahtumatiedot - Jos olet verkkosivujemme aktiivinen käyttäjä (l. jos olet tehnyt varauksen edellisten 18 kuukauden kuluessa), haluamme varmistaa, että pääset käyttämään edellisiin varauksiisi liittyviä tietoja ja että pääsemme käyttämään näitä tietoja omiin liiketoimintatarkoituksiimme. Tämän vuoksi emme poista tapahtumatietojasi, kun olet aktiivinen asiakas, ellet itse pyydä meitä tekemään niin. Jos et enää ole aktiivinen asiakas, säilytämme henkilötietojasi neljä vuotta siltä varalta, että palaat verkkosivuillemme ja haluat jatkaa tilisi käyttämistä ja että voimme edelleen käyttää tapahtumatietoja parantamaan palveluitamme ja suorittamaan liiketoiminta-analyyseja. Tämän nelivuotiskauden jälkeen muutamme nämä tiedot nimettömiksi, joten emme enää voi linkittää niitä sinulle. Anonymisointiprosessimme ansiosta voimme kuitenkin tunnistaa sinut uudelleen, jos palaat sivustollemme ja käytät samaa sähköpostiosoitetta varauksen tekemiseen. Huomaa myös, että jos olet rekisteröitynyt markkinointitietokantaamme, säilytämme joitakin tietoja nelivuotiskauden jälkeenkin alla olevan kuvauksen mukaisesti.
  • Sähköpostimarkkinointi - Säilytämme henkilötiedoistasi kopion, jota tarvitaan markkinointiviestien lähettämiseen sinulle niin kauan kuin markkinointiviestejä koskeva tilauksesi on voimassa. Säilytämme lisäksi joitakin tapahtumiasi koskevia tietoja, jotta voimme mukauttaa markkinointiviestejämme. Jos olet tilannut markkinointiviestejä ja jos tapahtumatietosi muutetaan nimettömiksi päätietokannassamme, säilytämme edelleen joitakin tapahtumiasi koskevia tietoja, kuten paikat, joissa olet aiemmin tehnyt varauksia kiinteistöihin, tiedot siitä, millaisiin kiinteistötyyppeihin olet tehnyt varauksia, oletko käyttänyt sovelluksiamme vai verkkosivujamme, oleskelusi keskimääräinen pituus ja se, mihin maihin ja missä maissa olet tehnyt varauksia.

Sovellamme seuraavia kriteereitä henkilötietoihin, jotka eivät ole tapahtumatietoja tai jotka eivät liity sähköpostimarkkinointiin:

  • Oikeusvaateiden hallinta – Kun arvioimme, miten pitkään henkilötietoja säilytetään, otamme huomioon, että tietoja saatetaan vaatia mahdollisten oikeusvaateiden puolustamiseksi. Jos tällaisia tietoja tarvitaan, saatamme säilyttää ne mahdollisen oikeusvaadetyypin vanhentumiseen saakka (tämä vaihtelee kahdesta vuodesta 12 vuoteen).
  • Liiketoimintavaatimukset – Koska keräämme henkilötietoja vain määrittelemiimme tarkoituksiin, arvioimme, miten kauan meidän on säilytettävä henkilötietoja, jotta voimme saavuttaa kohtuulliset liiketoimintatavoitteemme.

Tärkeitä suostumusta koskevia tietoja

Kun käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin tämän ilmoituksen alaosassa olevassa osoitteessa. Jos suostumuksesi koskee sähköpostimarkkinoinnin vastaanottamista, voit käyttää sähköpostin peruutuslinkkiä, tai jos se koskee sovellusilmoituksia, voit kytkeä sovellusilmoitukset pois päältä laiteasetuksista. Huomaa, että jos peruutat suostumuksesi, emme ehkä voi jatkaa siihen liittyvän palvelun tarjoamista sinulle.

Oikeutesi tietosuojalain nojalla

Sinulle on tietosuojalain nojalla erilaisia oikeuksia sen suhteen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Sinulla on esimerkiksi oikeus pyytää kopiota hallussapitämistämme henkilötiedoistasi ja pyytää, että korjaamme hallussamme olevien henkilötietojen mahdolliset virheet. Näihin oikeuksiin sovelletaan tiettyjä poikkeuksia ja vapautuksia. Lisätietoja oikeuksista saa, napsauttamalla tästä.

Sinulla on tietosuojalain nojalla seuraavat oikeudet:

  • Oikeus käyttää henkilötietojasi - Sinulla on oikeus pyytää kopiota hallussamme olevista henkilötiedoistasi sekä muista tiedoista, jotka koskevat henkilötietojesi käsittelyä.
  • Oikeus korjauksiin – Sinulla on oikeus pyytää, että sinua koskevat virheelliset tiedot korjataan, tai jos meillä on puutteellisia tietoja, voit pyytää meitä päivittämään ja täydentämään tiedot.
  • Oikeus poistoon – Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan hallussamme olevat meitä koskevat henkilötiedot. Tähän viitataan joskus oikeutena tulla unohdetuksi.
  • Oikeus rajoittaa käsittelyä tai kieltäytyä käsittelystä – Sinulla on oikeus pyytää, että emme enää käsittele henkilötietojasi tiettyihin käyttötarkoituksiin tai kieltää meitä käsittelemästä henkilötietojasi tiettyihin käyttötarkoituksiin.
  • Oikeus tietojen siirrettävyyteen – Sinulla on oikeus pyytää meitä toimittamaan sinulle tai kolmannelle taholle kopio henkilötiedoistasi jäsennetyssä, yleisesti käytettävässä koneellisesti luettavassa muodossa.

Muita olennaisia yksityisyyskäytäntöjä

Jotkin kolmannen osapuolen mainostajakumppanimme pyytävät meitä ilmoittamaan sinulle heidän yksityisyyskäytännöistään. Nämä käytännöt ovat saatavilla napsauttamalla alla olevia linkkejä:

Kysymykset ja valitukset

Jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyä koskevia kysymyksiä tai valituksia, voit ottaa meihin yhteyttä seuraavien yhteystietojen avulla:

Sähköposti: DataProtectionOfficer@hostelworld.com
Puhelin: +353 1 498 0700
Postiosoite: Hostelworld.com Limited, One Central Park, 2nd Floor, Leopardstown, Dublin 18, Irlanti

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus Irlannin tietosuojakomissiolle tai paikalliselle valvontaviranomaiselle, jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Valituksen tekemistä koskevat tiedot ovat verkkosivuilla osoitteessa www.dataprotection.ie. Voit myös soittaa tietosuojakomissiolle numerossa +353 1 890 252 231.

×