Käyttöehdot

Olemme päivittäneet ehdot, joita ei makseta takaisin palautettavien hintojen suhteen ja missä maksat koko summan etukäteen. Nämä uudet ehdot (vain englanniksi) ovat saatavilla täältä.

Nämä käyttöehdot säätelevät kaikkia varauspalveluidemme kautta tehtyjä varauksia, mukaan lukien verkkosivustojemme, mobiilisivustojemme, mobiilisovellustemme ja varausjärjestelmämme, joka on integroitu kolmansien osapuolten verkkosivuille (yhdessä ”Hostelworld-sivustot”), kautta tehdyt varaukset.

Kaikki näissä käyttöehdoissa olevat viittaukset "meihin" tarkoittavat Hostelworld.com Limitediä (”Hostelworld”), joka on Hostelworld-sivustojen operaattori. Kaikkeen Hostelworld-sivustojen käyttöön ja Hostelworld-sivustojen kautta tekemiisi varauksiin sovelletaan näitä käyttöehtoja (”ehdot”), mutta huomaa, että jos käytät varausjärjestelmäämme kolmannen osapuolen verkkosivuilla, nämä ehdot koskevat vain varausjärjestelmämme käyttöä, ja niitä ei sovelleta mihinkään muuhun kolmannen osapuolen verkkosivujen käyttöön.

Sitoudut käyttämään Hostelworld-sivustoja näiden ehtojen mukaisesti ja suostut siihen, että kyseiseen käyttöön sovelletaan näitä ehtoja. Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä käytä Hostelworld-sivustoja äläkä tee varausta Hostelworld-sivustojen kautta.

Tietoa meistä

Hostelworld.com Limited on Irlannissa rekisteröity yritys, jonka rekisteröity osoite on Floor 3, Charlemont Exchange, Charlemont St, Dublin, D02 VN88, Irlanti, ja ALV-numero 9689072B. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä Hostelworld-sivustojen käyttöön tai varaus- tai matkailupalveluihin liittyen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen customerservice@hostelworld.com.

Varaukset

1.1 Tarjoamme majoitus- ja muiden matkailupalveluiden käsittelyn ja varaukset (”matkailupalvelut”) matkailupalveluiden tarjoajien puolesta. Roolinamme on auttaa matkailijoita löytämään ja valitsemaan matkailupalveluita, mutta emme toimi matkailijoiden puolesta. Emme tarjoa, omista tai tuota matkailupalveluja itse emmekä etenkään tarjoa, omista tai tuota majoituksia.

1.2 Vahvistat, että voit ikäsi puolesta käyttää Hostelworld-sivustoja laillisesti, tehdä sopimuksen ja luoda sitovia oikeudellisia velvoitteita koskien vastuita, joita sinulle voi syntyä Hostelworld-sivustojen käytön seurauksena. Ymmärrät, että olet taloudellisesti vastuussa omasta ja kirjautumistunnuksiasi käyttävien henkilöiden Hostelworld-sivustojen käytöstä.

1.3 Kun teet varauksen käyttäen Hostelworld-sivustoja, suostut tekemään matkailupalveluita (mukaan lukien majoituspalvelut) koskevan sopimuksen matkapalveluntarjoajan – ei Hostelworldin – kanssa, koska toimimme ainoastaan matkapalveluntarjoajan välittäjänä. Mainitsemme väärinkäsitysten välttämiseksi, että emme toimi matkailijoiden edustajana eikä mellä ole valtuuksia neuvotella sopimuksista tai solmia sopimuksia matkailijoiden puolesta. Matkailijat solmivat omasta puolestaan matkailupalvelujen tarjoajien kanssa asiaankuuluvat sopimukset ja mahdolliset muut sopimukset, jotka koskevat matkailupalveluja tai lisäpalveluja. Matkailupalvelujen tarjoaminen sinulle on matkapalveluntarjoajan vastuulla. Emme ole vastuussa Hostelworld-sivustojen kautta tehdyn varauksen toteutumisesta emmekä varattujen majoitus- tai muiden matkailupalveluiden laadusta.

1.4 Huomaa, että kaikkiin varauksiin sovelletaan varausehtoja, jotka esitetään sinulle ennen varauksesi vahvistamista (”Varausehdot”).

2. Varauksen tekeminen ja peruuttaminen

2.1 Tehdessäsi varausta sinua pyydetään maksamaan talletus (joka on osamaksu varauksesi kokonaissummasta), jonka otamme vastaan matkailupalvelujen tarjoajan puolesta ja jota ei makseta koskaan takaisin, paitsi siinä tapauksessa, että:

käytettävissä on joustava Standard Flexible Booking -vaihtoehto ja valitset tämän vaihtoehdon, jolloin talletusmaksu hyvitetään Hostelworld-tilillesi peruuttaessasi varauksesi tietyissä tapauksissa (lisätietoja jäljempänä); tai

käytettävissä on Free Cancellation -vaihtoehto ja valitset tämän vaihtoehdon, jolloin talletusmaksu palautetaan valitsemasi maksutavan mukaisesti peruuttaessasi varauksesi määritetyn ajanjakson kuluessa (lisätietoja jäljempänä).

Varausehdoissa tai palveluntarjoajan säännöissä ja ehdoissa määritettyjä tapauksia lukuun ottamatta sinulta voidaan myös periä kiinteä varausmaksu käyttäessäsi Hostelworld-verkkosivuja matkailupalvelujen tarjoajaa koskevan varauksen tekemiseen. Jos perimme varausmaksun, sitä ei palauteta missään tapauksessa. Emme toimi matkailijan edustajana, ja varausmaksu maksetaan Hostelworld-verkkosivujen käytöstä matkailupalvelujen tarjoajalle maksettavasta mahdollisesta talletusmaksusta riippumatta.

Olet vastuussa tekemäsi varauksesi loppusumman maksamisesta matkapalveluntarjoajalle saapuessasi majoituspaikkaan, samoin kuin mahdollisten lisäpalveluiden, joista olet erikseen sopinut matkapalveluntarjoajan kanssa, ja mahdollisten matkapalveluntarjoajan perimien palvelumaksujen ja verojen maksamisesta matkapalveluntarjoajalle kyseisen matkapalveluntarjoajan soveltamien myyntiehtojen mukaisesti.

2.2 Sinun tulee käyttää luotto- tai pankkikorttia varauksen vahvistamiseen. Tekemällä varauksen luotto- tai pankkikortilla hyväksyt matkapalveluntarjoajan omissa ehdoissaan kuvaamat peruutusta ja saapumatta jättämistä koskevat ehdot. Jos perut varauksen matkapalveluntarjoajan ehdoissa määritetyn sallitun määräajan jälkeen tai Free Cancellation -varauksien yhteydessä Hostelworldin verkkosivuilla määritetyn määräajan jälkeen (tai jos et saavu majoituspaikkaan sovittuun sisäänkirjautumisaikaan mennessä), hyväksyt, että matkapalveluntarjoaja veloittaa luotto- tai pankkikortiltasi yhden yöpymisvuorokauden hintaa vastaavan summan (jos kyseessä on majoitus) tai muun matkapalveluntarjoajan ehdoissa mahdollisesti määritetyn summan ottamatta yhteyttä sinuun. Huomaa, että muista kuin takaisinmaksettavista varauksista ei peritä ylimääräisiä peruutusmaksuja tai saapumatta jäämisestä aiheutuvia maksuja, mutta näissä olosuhteissa sinulle ei hyvitetä mitään osaa varausmaksustasi.

2.3 Jos jätät saapumatta sovittuun sisäänkirjautumisaikaan mennessä, koko varauksesi saattaa raueta. Kaikista varaukseesi tekemistä muutoksista on ilmoitettava matkapalveluntarjoajalle, ja niistä on sovittava suoraan matkapalveluntarjoajan kanssa (talletusta ei kuitenkaan palauteta kokonaan eikä osittain). Huomaa, että muita kuin takaisinmaksettavia varauksia ei voida muuttaa. On omalla vastuullasi ilmoittaa matkapalveluntarjoajalle varauksen tekemisen yhteydessä mahdollisista omasta tai seurueesi jäsenen terveydentilasta johtuvista erityistarpeista.

2.4 Kun varaus on vahvistettu, saat meiltä kutakin varausta koskevan varausvahvistuksen matkapalveluntarjoajan puolesta, mutta emme tarjoa tietoa koskien mahdollisia lisäpalveluista perittäviä maksuja. Pyrimme varmistamaan, että varausvahvistus sisältää tiedot kaikista matkapalveluntarjoajan perimistä veroista, joista on lisätietoa jäljempänä kohdassa 8.9.

Suosittelemme, että tarkistat matkapalveluntarjoajalta tarkat ehdot, joiden nojalla matkapalveluntarjoaja antaa varatun palvelun käyttöösi saatuaan varausvahvistuksen.

Varausvahvistuksessa ilmoitettu viitenumero on ilmoitettava kaikkien varausta koskevien tiedustelujen sekä varausten peruutusten ja muutosten yhteydessä.

2.5 Voit peruuttaa varauksesi matkapalveluntarjoajan peruutusehtojen mukaisesti. Peruutusehdot on ilmoitettu varausvahvistuksessa ja yksityiskohtaisessa kohteen kuvauksessa. Peruutus on yleensä mahdollista vähintään 24 tuntia ennen sovittua sisäänkirjautumisaikaa. Tee peruutus käyttämällä Hostelworld-sivustoilla olevaa peruutustoimintoa. Tarkista Free Cancellation –varausten peruuttamista koskevat tiedot alta.

2.6 Jos valitset Standard Flexible varausvaihtoehdon varauksesi tekemisen yhteydessä (mikäli se on saatavilla), sinulta veloitetaan pieni maksu ja jos myöhemmin päätät peruuttaa varauksesi, talletuksesi hyvitetään Hostelworld-tilillesi Yhdysvaltain dollareina (edellyttäen, että olet noudattanut matkailupalveluiden tarjoajan edellyttämää määräaikaa, joka on ilmoitettu sitä koskevissa ehdoissa), ja voit käyttää hyvitetyn summan sivustollamme kuuden kuukauden ajan peruutuspäivämäärästä lukien myöhempiin Standard Flexible -varauksiin tai varauksiin, joita ei hyvitetä. Mikäli talletusmaksu on alkuaan tehty muussa valuutassa kuin Yhdysvaltain dollareissa, varaustalletussumma muunnetaan Yhdysvaltain dollareiksi Hostelworldin vakiovaluuttakurssien mukaan, jotta se voidaan hyvittää Hostelworld-tilillesi. Varausmaksua ei hyvitetä.

2.7 Jos teet Non-Flexible Booking -varauksen ja peruutat varauksesi tämän jälkeen, talletuksia ja varausmaksuja ei palauteta riippumatta siitä, kuinka aikaisin peruutat varauksesi. Non-Flexible Booking -varauksen tehneiden asiakkaiden kannattaa huomioida, että vaikka talletusta ja varausmaksua ei palauteta missään tapauksessa, peruutuksesta tulee ilmoittaa matkapalveluntarjoajan peruutusehdoissa määritettyyn määräaikaan mennessä, jotta asiakas välttyy maksamasta saapumatta jättämisestä johtuvan lisämaksun (ks. kohta 2.2 edellä).

2.8 Jos valitset Standard Flexible Booking -vaihtoehdon (jos se on käytettävissä) varaukseesi, seuraavat ehdot pätevät:

(a) Talletuksesi hyvitetään sinulle vain, jos:

(i) olet peruuttanut varauksesi matkapalveluntarjoajan peruutusehdoissa määritettyyn määräaikaan mennessä ja joka tapauksessa vähintään 24 tuntia ennen sovittua sisäänkirjautumisaikaa,

(ii) olet tehnyt peruutuksen verkossa Hostelworld-sivustoilla olevan peruutustoiminnon kautta ja

(iii) olet peruuttanut varauksesi kokonaan (peruutussuoja ei koske osittaisia peruutuksia, esimerkiksi yhden yön peruutusta kahden yön varauksesta).

(b) Peruutushyvitys maksetaan tilillesi, joka on järjestelmässämme liitetty alkuperäisen varauksen tekemiseen käytettyyn sähköpostiosoitteeseen. Hyvitystä ei voida maksaa tilille, jota ei ole liitetty varauksen sähköpostiosoitteeseen.

(c) Peruutushyvitys tulee käyttää kuuden kuukauden kuluessa peruutuspäivästä, minkä jälkeen se menetetään. Hyvitystä ei makseta tilillesi puhelimitse tai sähköpostitse tehtyjen peruutusten tapauksessa.

(d) Jotta voit käyttää peruutuskrediittejäsi, siirry osoitteeseen Hostelworld.com ja tee Standard Flexible -varaus tai varaus, josta ei makseta hyvitystä, käyttämällä samaa sähköpostiosoitetta. Hyvitystä käytetään automaattisesti varauksen tekemiseen, kun se on vahvistettu.

(e) Hyvitystä voi käyttää vain kerran. Jos peruutat muita varauksia, sinun tulee olla valinnut Standard Flexible Booking -vaihtoehto myös näihin varauksiin, jotta talletuksesi voidaan hyvittää takaisin tilillesi.

(f) Peruutushyvitystä voi käyttää ainoastaan majoitusvarausten talletuksiin; sitä ei voi käyttää muihin Hostelworld-sivustojen kautta tehtyihin maksuihin kuten varausmaksuihin tai muihin ostoksiin.

(g) Jos jätät saapumatta majoituspaikkaan peruuttamatta varaustasi (tai jos peruutat varauksesi myöhemmin kuin näissä ja/tai matkapalveluntarjoajan ehdoissa määritelty peruutuksen määräaika), mitään talletuksia, edes Standard Flexible Booking -vaihtoehdon kautta maksettuja talletuksia, ei palauteta, ja matkapalveluntarjoajalla on oikeus veloittaa luottokorttiasi (edellä) kohdassa 2.2 ilmoitetuin perustein.

(h) Standard Flexible -varauksen hyvitystä ei voida soveltaa ilmaiseksi peruutettavaan varaukseen

2.9 Mikäli teet Free Cancellation -varauksen, sovelletaan seuraavia säännöksiä:

(a) Jos peruutat varauksesi ennen sinulle osana varausprosessia ilmoitettua kellonaikaa ja päivämäärää ja varausvahvistuksessa esitetyllä tavalla, talletusmaksusi palautetaan varaukseen käyttämäsi maksutavan mukaisesti.

(b) Hyvityksesi käsitellään alkuperäisessä valuutassa, jota käytettiin talletuksen maksamiseen. Jos esimerkiksi maksoit talletuksen Yhdysvaltain dollareina, talletus palautetaan Yhdysvaltain dollareina. Matkailupalvelujen tarjoaja ja Hostelworld eivät ole vastuussa maksupalvelujen tarjoajan määräämästä valuuttakurssista tai muista mahdollisista maksuista, joita ne saattavat periä muuntaakseen hyvitetyn summan paikalliseen valuuttaasi.

(c) Jotta voit vaatia hyvitystä, peruutus on käsiteltävä verkossa Hostelworld-verkkosivuilla saatavilla olevan peruutustoiminnon välityksellä.

(d) Jos talletusmaksuasi ei voida hyvittää käyttäen maksutapaa, jota käytettiin varauksen yhteydessä (esim. koska korttisi on vanhentunut), Hostelworldin asiakaspalveluosastolta otetaan sinuun yhteyttä hyvityksen suorittamiseksi pankkisiirrolla. Jos et ilmoita voimassa olevan pankkitilin tietoja 30 vuorokauden kuluessa tällaisten tietojen ilmoittamista koskevan pyynnön esittämisestä, menetät oikeutesi talletusmaksusi hyvittämiseen.

(e) Talletusmaksusi voidaan hyvittää vain, jos peruutat koko varauksesi (osittaisissa peruutuksissa, kuten peruutettaessa 1 yö 2 yön vierailuissa, talletustasi ei hyvitetä osittain).

(f) Ilmoitamme väärinkäsitysten välttämiseksi, että hyvitämme talletusmaksusi asiaankuuluvan matkailupalvelujen tarjoajan puolesta toimien sen välittäjänä.

2.10 Talletus ja varausmaksu on maksettava siinä valuutassa, jonka olet valinnut maksuvaluutaksesi varausta tehdessäsi. Jos matkapalveluntarjoaja on ilmoittanut majoituksen hinnan eri valuutassa, omassa maksuvaluutassasi veloitettava talletuksen summa lasketaan muuntamalla talletuksen hinta omaksi maksuvaluutaksesi käyttäen Hostelworldin vakiovaluuttakursseja.

3. Vastuu ja vastuuvapauslausekkeet

3.1 Jos majoitukseesi tai muihin matkailupalveluihisi liittyen ilmenee ongelmia, ota yhteyttä matkapalveluntarjoajaan. Jos sinulla on ongelmia Hostelworld-sivustojen kautta tekemääsi varaukseen liittyen, ota yhteyttä suoraan meihin osoitteeseen customerservice@hostelworld.com.

3.2 Toimimme varauksia käsitellessämme ainoastaan matkapalveluntarjoajan (emme matkailijan) välittäjänä. Emme sen vuoksi ole sinun ja matkapalveluntarjoajan välisen matkailupalveluita (mukaan lukien majoitus) koskevan sopimuksen osapuoli emmekä ole missään vastuussa sinulle kyseisen sopimuksen sisällöstä. Emme ole vastuussa esimerkiksi:

(a) Hostelworld-sivustoilla olevien majoitus- ja muiden matkailupalvelujen kuvausten tarkkuudesta tai täydellisyydestä (mukaan lukien hinnat, saatavuus ja arvostelut) emmekä Hostelworld-sivustojen kautta varattujen tai varattavissa olevien majoitus- ja muiden matkailupalveluiden laadusta tai tarkoitukseen sopivuudesta,

(b) Hostelworld-sivustojen kautta varattujen palveluiden toteutumisesta, mukaan lukien matkapalveluntarjoajien toimenpiteet ja laiminlyönnit sekä matkapalveluntarjoajien mahdolliset varausten peruutukset syystä riippumatta, emmekä siitä, että matkapalveluntarjoaja jättää tuottamatta varatun palvelun osittain tai kokonaan tai

(c) varauksen tekemiseen tai tallentamiseen liittyvistä virheistä tai niiden epäonnistumisesta silloin, kun tämä johtuu meistä riippumattomista syistä (esimerkiksi sähkökatkos).

3.3 Me ja johtajamme, työntekijämme, tytäryhtiömme ja muut edustajamme emme ole vastuussa sinulle (emmekä kenellekään yrityskonsernisi tai tytäryhtiöidesi jäsenistä emmekä kenellekään muulle varaukseen osallisena olevalle henkilölle tai osapuolelle): (i) epäsuorista, seuraamuksellisista, erityisistä tai välillisistä menetyksistä tai vahingoista, (ii) tietojen, tulojen, voittojen, liiketoiminnan, tilaisuuksien, maineen ja liikearvon menetyksestä emmekä (iii) omaisuuden menetyksestä tai omaisuusvahingoista, jotka kussakin tapauksessa aiheutuvat Hostelworld-sivustoilla tarjottavien tietojen, tuotteiden, palvelujen, tilojen ja/tai materiaalien käytöstä johtuen tai siihen liittyen, vaikka olisimme saaneet tiedon tällaisen menetyksen tai vahingon mahdollisuudesta tai vaikka tällaiset menetyksen tai vahingot olisivat olleet kohtuudella ennakoitavissa.

3.4 Enimmäisvastuumme sinulle (ja muille varaukseen osallisina oleville osapuolille) kauttamme tehtyjen varausten osalta (sopimuksen, oikeudenloukkauksen suhteen tai muutoin) on rajattu kyseisestä varauksesta maksettuun varausmaksun arvoon. Ennen varauksen tekemistä sinun tulee varmistaa, että olet tutustunut matkapalveluntarjoajan ehtoihin ja että voit hyväksyä ne.

3.5 Emme ole käyneet kaikissa Hostelworld-sivustoilla luetelluissa majoituspaikoissa emmekä suorita rutiininomaisia tarkastuksia majoituspaikkoihin. Matkailupalvelujen (mukaan lukien majoituspalvelut) luetteleminen Hostelworld-sivustoilla ei ole erityinen suositus meiltä eikä tae siitä, että matkailupalvelut sopivat tarkoitukseesi tai että ne ovat laadultaan tietyn tasoisia, eikä sitä tule tällaisena pitää.

3.6 Jollei näistä ehdoista muuta johdu ja siinä määrin kuin sovellettava laki sallii, kaikki väitteet, takuut ja ehdot, mukaan lukien lainsäädännöstä johtuvat, on poissuljettu, mukaan lukien rajoituksetta väitteet, takuut ja ehdot, jotka koskevat jotakin Hostelworld-sivustoilla olevaa palvelua, tilaa, tietoa ja/tai materiaaleja, mukaan lukien rajoituksetta niiden tarkkuus, niiden täydellisyys tai niiden kaupallisuus, laatu ja sopivuus tiettyyn tarkoitukseen. Hostelworld-sivustot tarjotaan "sellaisenaan" ja erityisesti emme takaa, että Hostelworld-sivustoilla julkaistu tieto on virheetöntä tai että Hostelworld-sivusto on virusvapaa ja virheetön.

3.7 Mikään näissä ehdoissa oleva ei sulje pois eikä rajoita vastuuta, joka syntyy: (i) petoksesta tai vilpillisestä harhaanjohtamisesta tai (ii) kuolemasta tai henkilövahingosta.

4. Pankki- ja luottokorttien turvallisuus

4.1 Pyrimme kohtuullisin keinoin varmistamaan, että pankki- ja luottokorttiasiointi Hostelworld-sivustoilla on turvallista. Jos TÄSTÄ HUOLIMATTA huomaat luvattomia veloituksia sellaisen luotto- tai pankkikortin tiliotteessa, jota on käytetty Hostelworld-sivustoilla varauksesi teon, maksusi suorittamisen tai korttisi tietojen ilmoittamisen aikana tai sen jälkeen, Hostelworld ei ole vastuussa tai velvollinen millään tavalla minkäänlaisista kärsimistäsi vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat mainitusta käytöstä, asioinnista tai tietojen antamisesta tai jollakin tavalla liittyvät niihin, paitsi siinä tapauksessa, että tällaisten luvattomien maksujen katsotaan olevan suoraa seurausta huolimattomuudestamme tai jos niihin sovelletaan mahdollisia lakisääteisiä oikeuksiasi.

5. Immateriaalioikeudet ja verkkolinkit

5.1 Hostelworld-sivustoilla olevat tiedot, sisältö, ohjelmistot, grafiikka, teksti, äänet, kuvat, painikkeet, tavaramerkit, palvelumerkit, tuotenimet ja logot (”materiaalit”) on suojattu tekijänoikeudella, tavaramerkeillä, tietokantaoikeuksilla ja mahdollisilla muilla immateriaalioikeuksilla. Osapuolet sopivat, että me tai lisenssinantajamme (tapauksesta riippuen) säilyttävät kaikki henkiseen omaisuuteen kohdistuvat oikeudet materiaaleihin. Myönnämme sinulle rajoitetun, peruutettavissa olevan, ei-siirrettävän, ei-alilisensoitavan lisenssin käyttää Hostelworld-sivustoja omaan ei-kaupalliseen tarkoitukseesi ja tehdä varauksia näiden ehtojen mukaisesti (the ”rajoitettu lisenssi”). Et saa muokata, kopioida, levittää, välittää, näyttää, suorittaa, toisintaa, julkaista, lisensoida, siirtää tai myydä mitään materiaaleja etkä luoda niistä johdettuja teoksia muutoin kuin rajoitetun lisenssin käyttösi puitteissa. Rajoitettua lisenssiä lukuun ottamatta mitään näiden ehtojen kohtaa ei tule tulkita minkään materiaaleihin kohdistuvan lisenssin tai oikeuden siirtämiseksi tai myöntämiseksi (epäsuorasti tai muuten) sinulle.

5.2 Hostelworld-sivustot voivat sisältää hyperlinkkejä sivustoille, joita hallinnoivat muut osapuolet kuin me. Nämä linkit on tarkoitettu vain viitteeksi. Emme hallitse tällaisia sivustoja emmekä ole vastuussa niiden sisällöstä. Kyseisille muille sivustoille johtavien hyperlinkkien sisällyttäminen Hostelworld-sivustoille ei tarkoita, että hyväksyisimme tällaisilla sivustoilla olevat materiaalit eikä sitä, että olisimme yhteydessä niiden operaattoreihin.

5.3 Hostelworld-sivustot on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Et saa harjoittaa kopiointia, valvontaa, verkkosivujen haravointia, hämähäkin poimintaa, syvälinkitystä etkä kopioida mitään Hostelworld-sivustoilla näkyviä sisältöä, tietoja tai ohjelmistoja mihinkään kaupalliseen tai kilpailutarkoitukseen.

6. Käyttäjän luoma sisältö

6.1 Tietyissä osissa Hostelworld-sivustoja sinun tai kolmansien osapuolten on mahdollista julkaista sisältöä, arvosteluja, viestejä, valokuvia, materiaaleja tai muita kohteita (”käyttäjän luoma sisältö”). Olet yksin vastuussa tällaisesta käyttäjän luomasta sisällöstä ja käytät sitä omalla vastuullasi. Käyttämällä mitä tahansa käyttäjän luomaa sisältöä sitoudut nimenomaisesti olemaan julkaisematta, lataamatta, lähettämättä, jakelematta, tallentamatta, luomatta ja muuten julkaisematta Hostelworld-sivustojen kautta seuraavia sisältöjä:

(a) viestejä, dataa, tietoa, tekstiä, musiikkia, ääntä, valokuvia, grafiikkaa, koodeja ja muuta materiaalia (”sisältö”), joka on laitonta, kunniaa loukkaavaa, halventavaa, säädytöntä, pornografista, siveetöntä, rivoa, loukkaavaa, häiritsevää, uhkaavaa, herjaavaa, kiihottavaa, vilpillistä, oikeuksia yksityisyyteen tai julkisuuteen loukkaavaa tai muuten haitallista tai sopimatonta,

(b) sisältöä, joka voi loukata patenttia, tavaramerkkiä, liikesalaisuutta, tekijänoikeutta tai muuta minkä tahansa osapuolen immateriaalioikeutta tai omistusoikeutta,

(c) sisältöä, joka esittää jotakin henkilöä tai yhteisöä tai muuten liittää sinut väärin perustein johonkin henkilöön tai yhteisöön,

(d) sisältöä, jota saattaa loukata kolmannen osapuolen oikeutta yksityisyyteen tai tietosuojaan,

(e) viruksia, vioittuneita tietoja tai muuten haitallisia, vahingollisia tai tuhoisia tiedostoja tai

(f) sisältöä, joka yksinomaisen harkintamme perusteella on ei-toivottua, tai jolla rajoitetaan tai estetään toista henkilöä käyttämästä Hostelworld-sivustoja, tai joka voi aiheuttaa meille tai käyttäjillemme mitä tahansa haittaa tai vastuita.

6.2 Emme ole vastuussa mistään sisällöstä, jonka sinä tai kolmas osapuoli on julkaissut, tallentanut tai ladannut Hostelworld-sivustoille, emmekä mistään sen seurauksena syntyneistä menetyksistä tai vahingoista. Vuorovaikutteisten palveluiden tarjoajana emme ole vastuussa lausunnoista, väitteistä emmekä sisällöstä, jonka käyttäjän luoman sisällön tai muiden julkisten foorumien käyttäjät ovat luoneet. Vaikka meillä ei ole velvollisuutta seuloa, muokata eikä seurata mitään käyttäjän luoman sisällön kautta julkaistua tai jaettua sisältöä, pidätämme oikeuden yksinomaisen harkintamme perusteella poistaa, seuloa ja muokata Hostelworld-sivustoilla julkaistua tai Hostelworld-sivustoille tallennettua sisältöä ilman ennakkoilmoitusta milloin tahansa ja mistä tahansa syystä, ja olet yksin vastuussa varmuuskopioiden luomisesta Hostelworld-sivustoilla julkaisemastasi tai Hostelworld-sivustoille tallentamastasi sisällöstä ja sen korvaamisesta omalla kustannuksellasi.

6.3 Käyttäjän luoman sisällön tai muiden Hostelworld-sivustojen osien näiden ehtojen vastainen käyttö voi johtaa muun muassa käyttäjän luoman sisällön ja/tai Hostelworld-sivustojen käytön estämiseen tai keskeyttämiseen. Noudattaaksemme toimivaltaisen tuomioistuimen antamaa päätöstä tai suojataksemme järjestelmiämme tai Hostelworld-sivustojen käyttäjiä voimme käsitellä ja välittää hallussamme olevia Hostelworld-sivustojen käyttäjää koskevia tietoja, mukaan lukien rajoituksetta käyttäjän nimi, sähköpostiosoite, IP-osoite, käyttöhistoria ja lähetetty sisältö, siinä tapauksessa, että käyttäjä julkaisee tai jakaa sopimatonta tai paheksuttavaa sisältöä.

6.4 Julkaisemalla tai jakamalla sisältöä Hostelworld-sivustoilla tai niiden kautta sitoudut seuraaviin ehtoihin, jollemme muuta ilmoita:

(a) annat meille ei-yksinomaisen, maksuttoman, ikuisen, siirrettävissä olevan, peruuttamattoman ja täysin alilisensoitavan oikeuden käyttää, jäljentää, muokata, mukauttaa, kääntää, jakaa, julkaista, julkisesti näyttää ja suorittaa tällaista sisältöä kaikkialla maailmassa missä tahansa mediassa sekä luoda siitä johdettuja teoksia,

(b) ilmoitat ja vakuutat, että julkaisemasi tai muuten jakamasi sisältö (i) noudattaa näitä ehtoja, (ii) on paikkansapitävää ja ei ole harhaanjohtavaa ja (iii) ei aiheuta meille mitään siviili- tai rikosoikeudellista vastuuta eikä muutoin vaaranna liiketoimintaamme tai mainettamme.

7. Arvostelut

7.1 Sinulta saatetaan pyytää arvostelua käyttämistäsi matkailupalveluista. Arvostamme kaikkea palautetta, mutta huomioithan, että saatamme jakaa arvostelusi kyseiselle matkailupalveluntarjoajalle, jotta tarjoaja voivat toimia palautteesi pohjalta ja tehdä tarvittavia parannuksia. Matkailupalveluntarjoajat saavat tällöin yhteystietosi ja saattavat ottaa sinuun yhteyttä kysyäkseen jatkokysymyksiä kokemuksiasi koskien tarkoituksenaan kehittää toimintaansa.

8. Yleistä

8.1 Nämä ehdot on laadittu englannin kielellä. Jos nämä ehdot käännetään jollekin muulle kielelle, englanninkielinen versio on etusijalla.

8.2 Sitä, että emme pane täytäntöön milloin tahansa tai minä tahansa ajanjaksona yhtä tai useampaa näistä ehdoista ei pidä tulkita niistä tai niihin liittyvistä oikeuksista luopumiseksi.

8.3 Ehdot muodostavat koko sopimuksen sinun ja Hostelworldin välillä.

8.4 Pidätämme oikeuden muuttaa näitä ehtoja sekä Hostelworld-sivustojen sisältöä mistä tahansa syystä ja ilman vastuuta sinulle, muille käyttäjille tai kolmannelle osapuolelle. Tämä oikeus ei vaikuta Hostelworld-sivustoilla tekemäsi laillisen varauksen tai oston yhteydessä hyväksymiisi ehtoihin. Sinun tulee tarkistaa nämä ehdot mahdollisten muutosten varalta joka kerta Hostelworld-sivustoilla käydessäsi.

8.5 Nämä ehdot ja Hostelworld-sivustojen käyttösi ovat Irlannin tasavallan lakien alaisia. Annat suostumuksesi Irlannin tasavallan tuomioistuinten yksinomaiseen toimivaltaan kaikissa kiistoissa, jotka aiheutuvat Hostelworld-sivustojen käytöstä tai liittyvät siihen aina Hostelworld-sivustoilla käydessäsi. Hostelworld-sivustojen käyttö ei ole sallittua millään sellaisella hallintoalueella, joka ei tunnusta kaikkien näiden ehtojen voimassaoloa, mukaan lukien muun muassa tämä kappale.

8.6 Noudatamme näitä ehtoja olemassa olevien lakien ja oikeudellisten menettelyjen mukaisesti, eikä mikään tässä sopimuksessa rajoita oikeuttamme suostua lain täytäntöönpanopyyntöihin tai -vaatimuksiin, jotka liittyvät siihen, että olet käyttänyt Hostelworld-sivustoja, tai tietoihin, jotka me olemme saaneet tai hankkineet tällaiseen käyttöön liittyen.

8.7 Jos jokin osa näistä ehdoista määritellään pätemättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen pätemätön tai täytäntöönpanokelvoton ehto katsotaan syrjäytetyksi millä tahansa sellaisella pätevällä ja täytäntöönpanokelvollisella ehdolla, joka lähimmin vastaa alkuperäisen ehdon tarkoitusta, ja loput näistä ehdoista jäävät voimaan.

8.8 Vaikka emme voikaan valvoa käyttäjien toimintaa sivuston ulkopuolella, näiden ehtojen rikkomuksesta on kyse, kun mitä tahansa Hostelworld-sivustoilta hankittua tietoa käytetään muiden henkilöiden häiritsemiseen, hyväksikäyttöön tai vahingoittamiseen, tai yhteydenottoon keneen tahansa käyttäjään tai henkilöön, ja hänelle osoitettuun mainontaan, kaupustelemiseen tai myymiseen ilman kyseisen henkilön etukäteen ilmaisemaa suostumusta.

8.9 Vaikka ehtomme edellyttävätkin, että matkapalveluntarjoajat ilmoittavat hinnat, joihin sisältyvät kaikki arvonlisä- ja muut lisäverot, ilmoitettu hinta on viime kädessä matkapalveluntarjoajan eikä meidän vastuullamme. Ymmärrät, että emme ole vastuussa matkapalveluntarjoajan yrityksistä veloittaa sinulta ylimääräisiä rahasummia tai veroja maksamisen yhteydessä näkyvän maksun ohella, ja että sinun tulee kääntyä tässä tapauksessa yksinomaan matkapalveluntarjoajan puoleen.

9. Tietosuojailmoitus

9.1 Täydelliset tietosuojailmoituksen tiedot ovat tässä, ja se on osa näitä ehtoja.

10. Verkkovälitteinen riidanratkaisu

10.1 Euroopan komission verkkovälitteinen riidanratkaisufoorumi (ns. ODR-foorumi) on käytettävissä seuraavasta linkistä https://ec.europa.eu/odr. Huomaa, että emme tällä hetkellä käytä vaihtoehtoista riidanratkaisua asiakasvalitusten yhteydessä.